Höstmarknaden är här

Nu har det årliga höstmarknaden slagit sig ned i stan. Gick och kikade på alla som hade stånd. Tänkte att det här året skulle jag köpa mig nåt eller om man hellre vill kalla det att unna sig. Jag är väldigt svag för snacks så det blev två påsar av det. Det var några som jag inte prövat förut. Mums vad de är goda fast ena innehåller riktigt kryddstarka. Ja den till höger om ni undrar. perfekt att ha när jag ligger i soffan och jäser.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Roligt studiebesök

Idag traskade vi jobbarpolare iväg mot Frälsningsarmèn. Inte för att vi skulle bli några frälsisar eller få lite guds ord utan det var för att vi skulle på ett studiebesök där. Några som jobbar där känner vi genom att vi träffat dem på ett möte på Arbetsförmedlingen så idag skulle vi kolla in där de jobbar. Jag kände mig glad att se dem och att få höra de berätta om deras verksamhet. Om secoundhanden och soppserveringen. Ett superlyckat studiebesök. Vi käkade lunch där för bara 35 spänn. Det kan jag rekomendera åt er bloggläsare.



Läs även andra bloggares åsikter om

Fått nytt mobilt bredband

Nu har jag fått mitt nya mobila bredband. Har inte hunnit packa upp det än men ska göra det ikväll. Ska bli spännande att se hur det kommer att fungera. Jag blev tvungen att skaffa nytt då jag inte längre kommer att ha Com Hem. Tog dock inte Telias. Det har ställt till en massa problem nu när Östersunds bostäder sagt upp avtalet med Com Hem. Hatar sånt här bök.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Så här kan man använda "Psyko" scenen



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Ska kolla på ytterligare lokaler

I natt kom jag att tänka på att det finns några lokaler i en stadsdel jag inte tänkt på förut. Jag snackar om det socialaföretaget jag ska vara med och starta. Vi tänkte åka dit imorgon och kika på lokalerna så vi ser om det finns nåt som passar oss. Känns himla kul.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Äntligen funkar Facebook

Det har varit problem med Facebook idag. Jag har inte fått upp den jäkla sidan. När jag efter att ha hållt på att uppdatera så dök sidan upp men det gick inte att använda den. Har varit irriterad över problemet hela dagen. Men nu funkar det som det ska. Jippi. Jag är liksom beroende av Facebook. Där har jag ju så många vänner och då vill  jag kunna surra med dem utan problem.



Läs även andra bloggares åsikter om

Riktigt bra kampanj

Aftonbladet drog igång kampanjen "Vi gillar olika". Ett utmärkt bra iniativ mot rasism och främlingsfientlighet. Det behövs verkligen nu när Sverige Demokraterna kommit in i riksdagen. Jag stödjer kampanjen till 100 %. Jag älskar att människor är olika. Vi behöver mångfalt här i Sverige och inte enfalld. Sverige Demokraterna går fet bort för min del. Visst stödjer du också kampanjen?


Aftonbladet.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Var på releasefest

Det blev after work igår som planerat men det blev inte på Plaza utan på Storsjöteatern. Det är kul med nya ställen. Har aldrig varit på after work på teatern förut. Det kändes mysigt och avstressande. På scenen lirade ett band men jag kommer inte ihåg vad de heter. Minnet är kort ibland. De var jäkligt bra. När vi skulle gå därifrån gick P och surrade med sångaren. Det resulterade i att vi blev inbjudna på releaseparty senare på kvällen. Den gick också av stapeln på Storsjöteatern. Så nice. Det är inte vardagsmat att bli inbjuden till sånt. Kul var det kan jag lova er.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Klar med middagen

Jag har precis gjort i ordning min middag. Det tog en stund innan jag bestämde mig för vad jag skulle laga till. Men tillslut så blev det nudlar med qourn och sötsursås. Det är helt underbart gott. Pröva gärna det.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Snart dax för en after work

Slutet av veckan och helgen hägrar. Vad passar inte bättre än en härlig after work. Jag och några kära polare tänkte avnjuta några öl på Plaza. Jag gillar verkligen såna här tillställningar. Då får man chansen att surra riktigt mycket och koppla av. Helt perfekt för min del. Så det är därför som de satt upp banderollen på huset i stan, som ni ser på bilden ha ha.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kolla in min andra blogg

Jag har inte bara den här bloggen. Min andra blogg, Bloggresursen, är en resurs för dig som bloggar där jag lägger ut tips som du kan använda dig av till din egna blogg. Har precis uppdaterat den. Bara att kika in.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

French är underbar



Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lite semester

Vad skönt det känns nu. Jag är ledig imorgon. Tänkte jag skulle ta ut en semesterdag. Har ju ganska många kvar som jag måste ta ut innan året är slut. Jag tänkte inte åka bort från stan. Det är bara skönt att vara ledig och kunna göra precis vad man känner för.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Vilken leverantör ska man ta?

Snart mister jag Comhem. Min hyresvärd har sagt upp avtalet med dem så nu måste jag hitta en annan. Det känns som en djungel det där. Vad ska jag välja? Nån som har några tips? Tänkte ha mobilt bredband och mobilabonemang.



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Synd att "Tracks" går i graven

Kaj Kindvall har lett P3:s "Tracks" i 26 år. Snart tystnar programmet och går i graven. Jag kommer ihåg när jag var liten och jag satt framför radion. Det var mitt favvoprogram där jag hörde det senaste på skivfronten. Blandningen var perfekt och jag har många kassettband där jag har spelat in de låtar som jag gillade då. "Tracks" har betytt väldigt mycket för mitt musikintresse. Jag kommer att sakna det otroligt mycket. Sista sändningen går av stapeln i januari sen blir det tyst.


Aftonbladet.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Fick spela med NoComments

Igår var jag och två brudar på Plaza. Det var så otroligt kul där. Det som var speciellt kul var att jag fick spela med bandet som lirade där. Ja ni hörde rätt. Fast det var varken på trummorna eller gitarren. Utan på ett instrument som liknar en tamburin. Jag stod längst fram vid scenen och plötsligt vinkar sångerskan Isabelle till mig att jag skulle upp på scenen. Jag klev upp. Sen räckte hon instrumentet till mig och jag fick spela. Det var skitkul kan jag lova er. Vilken ära.


NoComments. Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Fick en gratis matkasse

Lidl är snälla. Var på stan idag för att träffa en polare. Gick gågatan fram och plötsligt dyker det upp en kille bärandes en kasse. Han stoppar mig och frågar om jag vill ha en gratis matkasse från Lidl? Självklart ville jag ha det. Inte säger man nej till nåt som är gratis. Ketshup, spagetti, mineralvatten och choklad. Uppskattar verkligen det här. Hoppas det händer fler gånger.


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Tomatkväll

Känner inte för att gå ut på Plaza ikväll fast mitt älsklingsband NoComments lirar där. Får ta det imorgon istället. Nä ikväll blir det en riktig tomatkväll. Ja ni hörde rätt. En tomatkväll med soltorkade tomater. Jag älskar det. Har köpt mig en stor burk av dessa smarriga saker. Det är underbart gott att bara ligga i soffan och äta direkt ur burken. Mums! Vad ska ni mumsa på ikväll?



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sms lån är bra och dåligt

Sms lån är både bra och dåligt. Behöver man pengar snabbt för att man ska köpa något är ett sånt här lån smidigt. Pengarna finns på kontot nästan omedelbart. Men man ska vara medveten om att lånetiden är på bara en månad och räntan är hög. Det är mycket lätt att hamna i en värre sits än man var i innan man tog ett lån. Det är också lätt att glömma bort att man faktiskt ska betala tillbaka hela lånesumman plus räntan, på en gång. Inte som ett vanligt lån där det blir en del av lånesumman varje månad. Jag har själv tagit ett sms lån för länge,länge sedan. Det fungerade mycket bra för mig. Inga problem. Det var super enkelt att fylla i ansökan och besked fick jag på ett ögonblick. Jag tycket det var så bra att jag kunde göra det eftersom jag inte kunde ta något vanligt banklån. Behöver man pengar snabbt och vet att man har pengar nästa månad att betala tillbaka. Ja då kan man gärna ta ett sms lån. Fast idagsläget skulle jag nog inte göra det. Anledningen är att jag inte har något akut behov av pengar ögona böj. Dessutom har jag inte så fet inkomst att jag skulle ha råd att betala tillbaka lånesumman vid ett tillfälle.


Foto: freefoto.com

Sponsrat inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Friheten



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Hur många dagar är bara idag?

Jag har gått förbi busstorget i flera dagar. Nedanför är ett klädtält uppställt. Det är inget konstigt med det. Men de försöker lura kunderna att handla genom deras skylt " Upptill 70% rabatt. Bara idag". Inget lurigt med en sån skylt men när den sitter uppe dag efter dag då är det att försöka lura folk. Så fult gjort. Jag skulle aldrig sätta min fot i det klädtältet.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Långt möte

Har precis kommit hem från ett möte. Vi hade en utvärdering av Torvalladagen som jag varit med att arrangera. Vi var inte så många men vi som var där hade dessto mer att surra om. Det är så viktigt att utvärdera saker man gör så att man vet vad som kan förbättras och vad som var bra. Ett långt möte blev det så jag känner mig rätt trött i skallen.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sluta försök vara ball

Jag tycker att hallåan på sexan ska sluta att försöka vara så ball. Eller cool om man så vill. Blir så himla irriterad på honom att man har lust att fara dit där han sitter och tala han till rätta. Försök inte göra presentationen av programmen coola det funkar inte. Det får motsatt effekt. En programpresentation kan inte bli cool. En enkel presentation räcker gott och väl. Inget fjant i tablårutan tack.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Sovit hela dagen

Idag har jag varit så trött så jag har bara legat i soffan och sovit om vart annat. Har legat hela dagen. Jag är helt övertygad om att det är en biverkning av den medicin jag nu äter. Men vad ska man göra åt det? Inte vet jag. Det är väl bara att sova.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Underbart vackert



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Skön TV kväll

Känner mig rätt så sliten idag men det har sina förklaringar. Så det får bli soffan idag. Det är så skönt att bara ligga och koppla av fremför TVn. Ikväll blir det en skön TV kväll, Hoppas verkligen det går nån bra film. Vad ska ni göra?


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Lyckat möte på Arbetsförmedlingen

Jag har inte så mycket övers för Arbetsförmedlingen. Har aldrig haft det. Idag hade vi möte där fast det var inte sån där värdelöst sökajobbmöte. Istället var det ett möte där de frågade oss om vad vi tycket om våra sysselsättningsplatser. Jag hade inte nån större förväntan på mötet så jag blev positivt överaskad att det ledde till att jag knöt kontakter med de flesta av de andra som var där. Det ska jag använda i processen mot ett socialtföretag.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Älskar bilderna

Jag har alltid varit så himla intresserad av Östersunds historia. Ja inte bara min stad utan även andra städer. Här i stan har vi en förening som enbart sysslar med det gamla Östersund. Helt underbart bra för min del. Sen har vi Jamtli som sitter på en guldgruva med bilder. Har suttit och tittat på en del av de gamla bilderna men blev så trött så jag blev tvungen att vila en stund. Ska fortsätta tittandet.



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Håller på att leta lokal

Det rullar på mot ett socialtföretag för min del. En Eu ansökan är inlämnad så vi väntar på besked på den. Nu håller jag på att leta lämplig lokal här i Östersund för den planerade verksamheten. Allt känns så himla spännande.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Du är vacker


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Blir nostalgisk



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Byt regering

Ja snart är det val. Då får vi använda vår makt eller man kanske ska säga vår påverkan att välja vilka som ska styra Sverige. Jag vill verkligen inte ha kvar alliansen. Se bara vad de ställt till med under deras maktperiod. Jag menar inte att den andra sidan är fläckfri. Oh nej, de har sina fläckar men inte lika mycket som de tre vi har nu. Nej byt regering. Vad tycker du bloggläsare?



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Vad arg man kan bli



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sitter med en redovisning

Idag är det inte en vanlig Söndag för mig. Nej jag jobbar fast här hemma. Jag håller på med en redovisning som måste vara klar idag. Det är både roligt och tråkigt att sitta och skriva det här. Men jag kommer att känna mig så himla nöjd när det är klart.


Arkivbild. Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Vad fisigt



Läs även andra bloggares åsikter om ,

Munkar idag

Precis nu känner jag mig så himla sugen på munkar. Det bara kom så här plötsligt. Jag älskar dessa godsaker. Så jäkla gott. Får kila iväg på affären en sväng snart. Fast munkarna på affären är inte lika goda som de man köper i nån munkvagn. Men vad ska man göra i brist på dem?


Foto: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En after work idag

Det var längesedan jag var på after work. Så idag ska det bli av. B ringde mig igår o undrade om jag ville följa med på det. Plaza är målet. Det är bra after work där tycker jag. Vet bar om en som ska följa med. får se vilka andra det blir. Det är ju inte mängden som avgör utan vilka som man är där med.


Foto: freefoto.com

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Coola Turkiet



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Äntligen tillbaks från Göteborg

Ja nu är jag äntligen tillbaks från Göteborg. Jag säger äntligen för tåget hem var försenat med en massa timmar. det var nåt ledning som gott av. Jag känner mig full av idéer efter alla studiebesök vi var på. Hela sju olika socialaföretag hann vi besöka. Så det blev en intensiv dag för oss. Det var tredje gången jag lämnade avtryck i Göteborg. En helt underbart fin stad. Strålande sol hade vi också så det kunde inte varit bättre. Jag är så otroligt nöjd att jag fick åka dit men trött är man nu.


Utsikt från hotellet La Mat. Foto: Stefan Falkelind



Evas döttrar. Foton: Stefan Falkelind



Le Mat Hotel. Foton: Stefan Falkelind

Läs även andra bloggares åsikter om , ,





RSS 2.0